Схуднення

Приготувати мух: комахи-майбутнє дієтології?

Покажіть людині західної цивілізації смаженого таргана і в кращому випадку почуєте ” ФУ!”Наша сьогоднішня їжа упакована в чистенький і гарненький пластик і ніяк своїм безневинним виглядом не натякає, що зроблена з чогось живого. Ми їмо бліду і гумову курогрудь замість соковитої печінки або серця. Ми віддамо перевагу перероблену котлету в гамбургері, а не частину чийогось тулуба.

Протеїн у нас у вигляді коктейлю або батончика зі смаком ванілі, а омлет готується з яєчних білків, що продаються в окремій упаковці. Що? Звідки у курки вилазить яйце???Але саме ми виглядаємо диваками для всього іншого світу. На ринках Африки або Азії фаст-фуд з комах так само звичний, як хот-доги в Нью-Йорку.

Якщо врахувати, що комахи з’явилися 400 мільйонів років тому (тобто за 398 мільйонів до людини) і що з сотень тисяч їх видів пара прекрасно підходить для нашого раціону, ентомофагія – зовсім не такий вже новий тренд. Але як же умовити розпещених західних фітнесистів звернути увагу на жучків? Дуже просто: розповісти, що це делікатеси з високим вмістом білка. А також екологічний і (само)поновлюваний продукт.

Поживністьфітнес-фанат завжди знає, що йому треба: джерело білка. Він ходить в правильні Ресторани. Підсипає в усі порошковий протеїн.

Навіть читає етикетки на продуктах. Увага, питання: що легко дістається, довго зберігається, містить багато білка і все ще “натуральна” їжа?Відповідь проста-банку тунця. І більше нічого.

А Комахи можуть наполовину складаються з білка (якщо вважати суху вагу). І деякі, наприклад, сарана, доходять до рекордних 75%. При цьому вони не тільки багатшими протеїном, ніж звичайні тваринні джерела, а й самі собі вирощуються без купи додаткових інгредієнтів (антибіотиків, гормонів та інших радощів).

Смак жукаИтак, корисних нутрієнтів вище даху, але які ж комахи на смак?Особиста думка автора (Крісти): чертовски хороші. Найпростіший спосіб використання-додавати при випічці цвіркунову борошно, яка зазвичай просто складається з розмелених комах. Виходить ніби додали сухарів + горіховий присмак.

У коктейлі можна підсипати порошок з черв’яків. Деякі навіть підсаджуються і їдять його ложками з банки. Думаєте, що комах неодмінно треба жерти живцем, сирих і ворушаться? Хіба ви їсте так, наприклад, курчат-ловите вподобаного і відкушуєте голову?Так що Залиште ці експерименти для відвідування екзотичних країн, а в цивілізованому світі Комахи для вживання в їжу розлучаються на чистих фермах, безболісно присипляються і професійно переробляються (обсмажуються).

Ще смачніше!Майстри високої кухні не відстають від моди і починають винаходити страви з комахами. У 2008 році знаменитий ресторан індійської кухні у Ванкувері (Кріста з Канади) запропонував страви з додаванням цвіркунової борошна. Шеф-кухар ресторану The Atlantic (Торонто), що спеціалізується на морепродуктах, регулярно представляє страви з комах, як ресторан мексиканської кухні El Catrin.

Що має зірку Мішлен Англійський шеф-кухар Пітер Гортон розробив велике меню з комах, включаючи, наприклад, суп з грибів з борошняними хробаками. Прихильники ЗСЖ теж не проходять повз. Такі компанії, як Exo і Chapul, виготовляють батончики з комах.

Еспресо, шоколад, кайенский перець і жучки – перед таким частуванням не встоїть ніхто!Екологічність та інші плюси у вживання комах в їжу. Наприклад, їх легко розводити і не потрібно багато місця. Поживна щільність (частка надходить в їжу) дуже висока: в два рази більше, ніж у курей і свиней, в п’ять разів – ніж у корів.

А ще комахи із задоволенням харчуються рослинами, які тваринам не до смаку. Таким чином, ферма з розведення комах може бути в 20 разів економічніше, ніж інші тваринницькі, що дуже важливо, якщо ми хочемо зберігати ресурси планети. Боротьба з голодомПо даними ООН один з шести людей на планеті гине від голоду або нестачі поживних речовин.

Ми стрімко втрачаємо одні джерела їжі і забруднюємо інші. Вживання в їжу комах-один з можливих способів врятувати голодуючих і скоротити витрати природних ресурсів. На Землі живуть квінтільйони комах (1018), і навіть якщо є тільки 2000 видів, це все одно величезна кількість.

Отже, вони смачні, вони корисні, їх дуже багато, що тут думати?Що робити?Як додати комах в раціон? Ось кілька порад:• переглянете раціон. Якщо ви обожнюєте рахувати калорії і цінуєте кількість білка, то прикиньте, як виросте поживна щільність різних страв, якщо в них додавати комах з якісним протеїном. * почніть з найпростішого способу.

Додавайте порошок з цвіркунів або борошняних черв’яків в Протеїнові коктейлі, супи, при випічці. Зовсім нема чого відразу є цілих цвіркунів. * Пробуйте різні смаки.

Різноманітні комахи можуть виступати і солодкістю, коли покриті шоколадною глазур’ю, і пряною закускою, якщо приготовлені з Чилі. • додайте комах до ваших улюблених страв. Розмелені в порошок живильні жуки можуть стати відмінним доповненням в різних стравах.
Але якщо вам хочеться перейти на цілих комах-додайте обсмажених черв’яків в салат, як крутони!www. precisionnutrition. com/eating-bugs

Related posts

Leave a Comment